Uudenmaan Meniere-yhdistys


Hyvät Uudenmaan Meniere-yhdistyksen jäsenet


Suomen Meniere-liitto ry on muuttanut nimensä Huimaus-ja Meniere-liitto ry:ksi. Tämä merkitsee suurta muutosta liiton toimintaan ja kyllä se välillisesti vaikuttaa myös yhdistysten toimintaan. Todennäköisesti yhdistyksemme sääntöjä on muutettava, jotta ne vastaavat liiton sääntöjä. 

Uudenmaan Meniere-yhdistys ry täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Sitä ennen toimimme vuoden Oulun yhdistyksen etäkerhona. Vietämme juhlaa päiväretken merkeissä Kotkaan. Matkan varrella vierailemme Pernajassa, Strömforsin ruukilla ja Langinkoskella. Matka maksaa jäsenille 25 euroa. Hinta sisältää matkan lisäksi lounaan ja iltapäiväkahvit.  Varaa jo kalenteriisi päivä lauantai 27.5.2023.  Juhlaretkestä tarkemmat tiedot seuraavassa.


KEVÄÄN  JA KESÄN 2023  TAPAHTUMAT

Uudenmaan Meniere-yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään Helsingin keskuskirjasto Oodissa torstaina 16.3.2023 klo 17. Kokous pidetään ryhmätila 3:ssa, mikä löytyy toisesta kerroksesta. Nouse rullaportaat aseman puolella yksi kerros ylöspäin. Tilassa on henkilökuntaa, jolta voi kysyä, missä huone on, mutta ne ovat kyllä selkeästi merkityt. 

Viime vuonna hallituksen jäsenet valittiin kaksivuotiskaudelle, joten henkilövalintoja ei tänä vuonna tule. Kutsumme sinut vaihtamaan ajatuksia ja toiveita yhdistyksen toiminnasta ja kehittämään yhdistystämme niin, että se täyttäisi mahdollisimman monen odotukset. 

Varsinaisen kokouksen jälkeen yhdistyksemme jäsen Kaarina Hakkarainen-Hassi, joka toimii myös Huimaus-ja Meniere-liiton hallituksessa, kertoo meille uuden liiton toiminnasta ja mitä se tuo meille tullessaan. 

Kahvitarjoilun vuoksi pyydetään ilmoittautumaan Riitta Järviselle, riitta.e.k.jarvinen@gmail.com tai puh. 045 1090450 (tekstari riittää). Toki voit tulla myös ilmoittautumatta.

Toukokuussa sitten tapahtuu! Yhdistyksemme täyttää tänä vuonna 30 vuotta ja juhlistamme sitä vertaistukiretken merkeissä. Lauantaina 27.5.2023 klo 9.00 starttaamme Helsingistä, taidemuseo Kiasman edestä, retkibussien pysäkiltä kohti Kotkaa. 

Matkalla pysähdymme Pernajassa Pyhän Mikaelin kirkolla (Mikael Agricolan kotikirkko), missä opas kertoo meille kirkkorakennuksesta ja esineistöstä. Tämän jälkeen jatkamme Ruotsinpyhtäälle, Strömforsin ruukille, missä syömme lounaan Myllyravintolassa. Lounas sisältää kaksi salaattia ja talon leipää sekä parmesankanaa grillikasvisten ja paahdettujen perunoiden kera. 

Strömforsista jatkamme Kotkaan, Langinkosken keisarilliselle kalastusmajalle, missä opas johdattaa meidät keisari Aleksanteri III:n perheen huolettomaan elämään kesäisessä Suomessa kalastellen ja perheen yhdessä olosta nauttien. Koski kuohuu valloittavasti tänäkin päivänä ja nautimme kesäkahvilassa myös päiväkahvit. 

Kotkan oppaat hakevat meidät kahvilasta ja jatkamme matkaa kohti Sapokan vesipuistoa. Se on Suomen palkituin puisto, missä riittää nähtävää kaikkina vuodenaikoina kellon ympäri. Puiston pääsuunnittelija on puutarhaneuvos Heikki Laaksonen. Vesi, kivi, kasvit ja valaistus ovat puiston keskeiset elementit. Kävely puistossa on elämys. Sapokasta lähdemme sitten kotimatkalle ja perillä olemme noin klo 18.00.

Toivomme tälle juhlamatkalle runsasta osanottoa ja sen vuoksi hinta on todella alhainen, 25 € jäsen ja 35 € seuralainen. Retken todellinen hinta hengeltä on 75 €. Aluksi mukaan voi ottaa vain yhden seuralaisen, mutta jos paikkoja riittää, niin voimme neuvotella useammasta. Retki toteutetaan, jos lähtijöitä on 25, mutta bussiinhan mahtuu 50.

Ilmoittaudu 5.5. mennessä Riitta Järviselle, riitta.e.k.jarvinen@gmail.com tai puh. 045 109 0450.

Torstaina 8.6.2023 klo 17 lähdemme rododendronien kukkiessa tutustumaan Leposaaren hautausmaahan. Se on Kulosaaren asukkaiden oma, idyllinen hautausmaa. Täällä meitä opastaa Mikko Seeskorpi. Kokoonnumme Kulosaaren metroasemalle klo 17, josta Mikon johdolla kävelemme hautausmaalle.

Ilmoittaudu Mikolle, mikko.seeskorpi@gmail.com tai

puh 050 534 3341

Aurinkoista kevättä toivotellen ja tapaamisiin

Riitta Järvinen, pj


UUDENMAAN MENIEREYHDISTYKSEN VERTAISTUKIHENKILÖT:

Hilkka Hintikainen, hilkkahintikainen@gmail.com 

puhelin 040 763 5543

Riitta Järvinen, riitta.e.k.jarvinen@gmail.com

puhelin 045 109 0450

Sirpa Näkyvä. sk.heikkonen@gmail,com


UUDENMAAN MENIERE-YHDISTYKSEN HALLITUS 2022-2023

Riitta Järvinen, puheenjohtaja
riitta.e.k.jarvinen@gmail.com 045 1090450

Mikko Seeskorpi, varapuheenjohtaja
mikko.seeskorpi@gmail.com 050 5343341

Theresa Helminen, sihteeri
uudenmaan.meniere-yhdistys@kolumbus.fi

Iina Pasanen
iina.pasanen@pp.inet.fi

Hilkka Hintikainen
hilkkahintikainen@gmail.com 040 7635543


Kuva Kaarina Hakkarainen-Hassi


Jäsenyys

Liity jäseneksi. Valitse paikallisyhdistykseksi Uudenmaan Meniere-yhdistys, niin saat jäsenkirjeen ja kaikki jäsenyyden edut.  (Linkki avautuu sisäiselle sivulle). Meniere-liitto lähettää jäsenmaksut keväällä, jäsenmaksu 25 euroa.

Liity jäseneksi. Valitse paikallisyhdistykseksi  Uudenmaan Meniere-yhdistys, niin saat jäsenkirjeen ja kaikki jäsenyyden edut.  (Linkki avautuu sisäiselle sivulle). Meniere-liitto lähettää jäsenmaksut keväällä, jäsenmaksu 25 euroa. On tärkeää maksaa jäsenmaksu, sillä jos se jää hoitamatta, niin vuoden lopulla putoaa pois jäsenrekisteristä. 

Tiedotamme tapahtumista  Meniere-postissa, jäsenkirjeissä sekä Meniere-liiton verkkosivulla. Ohjelmamuutoksia päivitetään YLEn teksti-tv-sivuilla  559

Monelta Uudenmaan Meniere-yhdistyksen jäseneltä puuttuu  edelleen jäsenrekisteristä  sähköpostiosoite tai se on muuttunut. Jotta jäsenkirjeemme ja ohjelmat tavoittaisivat kaikki, pyydämme sinua päivittämään liiton jäsenrekisteriin muuttuneet tietosi: nimi, osoite, puhelinnumero ja erityisesti  sähköpostiosoite. Jäsenrekisteri löytyy osoitteesta https://www.suomenmeniereliitto.fi/

(Linkki avautuu sisäiselle sivulle, pdf-tiedosto).

Muutostiedot voi lähettää myös Suomen Meniere-liiton sähköpostiosoitteeseen: jasenrekisteri@suomenmeniereliitto.fi

(linkki avautuu ulkoiselle sivulle)