Pohjois-Suomen Huimaus- ja Meniere-yhdistys

Tervetuloa mukaan Pohjois-Suomen Huimaus- ja Meniere-yhdistyksen toimintaan!

Olemme Suomen pohjoisin Meniere-yhdistys. Oulun lisäksi vapaaehtoisia toimii Meniere-kerhojen vetäjinä tai vertaistukihenkilöinä Kajaanissa, Kemissä ja Kuusamossa. Lisäksi Rovaniemellä on vertaistukihenkilö.

Sisäkorvaperäinen huimaus on yleistä, mutta tuntematonta. Ikäihmisillä joka toisella on huimausta ja lähes jokaisella tasapainohäiriöitä. Tietoa veraistuesta ja sisäkorvaperäisistä huimauksista on koottu seuraaville verkkosivuille:

 • Sisäkorvaperäisen huimauksen vertaistuen verkkosivut
 • Tietoa sisäkorvaperäisistä huimauksista

Jäsenyys

Liity jäseneksi. Valitse paikallisyhdistykseksi Pohjois-Suomen Huimaus- ja Meniere-yhdistys, niin saat jäsenkirjeen ja kaikki jäsenyyden edut.  (Linkki avautuu sisäiselle sivulle). Liitto lähettää jäsenmaksut keväällä, jäsenmaksu 20 euroa.

Sisäkorvaperäistä huimausta sairastavan läheinen tai muuten toiminnastamme kiinnostunut voi maksaa kannattajajäsenen maksun 10 euroa, jolla saa Oulun jäsenyyden edut. Emme lähetä kannatusjäsenlaskua, summan voi maksaa suoraan Pohjois-Suomen Huimaus- ja Meniere-yhdistyksen tilille.

Tiedotamme tapahtumista Balanssi-lehdessä, kevään ja syksyn jäsenkirjeissä sekä Oys:n kuulokeskuksen Meniere-tietokansiossa.  (Linkki avautuu sisäiselle sivulle).

Kokoontumispaikkana joka kuukauden TOINEN TIISTAI klo 16:30 alkaen (ei koulujen lomien aikana) on Aleksinkulma, Iso Hansa-sali, jossa induktiosilmukka, 1 krs. Aleksanterinkatu 9, 90100 Oulu.  (Linkki avautuu ulkoiselle sivulle Oulun Kaupungin sivulle).
Lisäksi monia muita tapahtumia eri kohteissa.

Nina Kallunki, puheenjohtaja
040 560 0953, nina.mkallunki(at)gmail.com
Ari Varila, varapuheenjohtaja, sihteeri
044 039 9541, ari(at)varila.fi


Vertaistukihenkilöt

Vertaistukihenkilömme ovat sitä varten, että sisäkorvaperäistä huimausta sairastavat ja heidän läheisensä voivat olla vertaistukihenkilöihin yhteydessä ja keskustella Menieren taudin kanssa selviytymisestä. Heiltä voi myös kysellä yhdistyksemme ja kerhojemme tapahtumista:

 • Marja-Riitta
  044 982 2567, marjariitta.oulumeniere(at)gmail.com
 • Ari Varila
  044 039 9541, ari(at)varila.fi
 • Sinikka Kaikkonen, Meri-Lapin kerho, Kemi
  040 514 5132, sinikka.kaikkonen(at)pp1.inet.fi
 • Tuula Kolvanki, Koillismaan kerho, Kuusamo
  040 763 3669, tuula.kolvanki(at)kuusamo.fi
 • Hannele Kähkönen, Kainuun kerho, Kajaani
  040 538 3797, hanne.kahkonen(at)gmail.com

Haluatko toimia sisäkorvaperäistä huimausta sairastavien hyväksi? Oletko kiinnostunut vapaaehtoistehtävistä? Järjestötoimijoille on monenlaista koulutusta tarjolla. Tällä hetkellä mm. nämä:

 • Oletko kiinnostunut toimimaan sairaalavapaaehtoisena. Ilmoittaudu koulutukseen: Ilmoittautuminen OLKA-valmennukseen (google.com) 
 • Yhteistyökumppanimme Vuolteen VARES-verkostossa saat koulutusta vapaaehtoisena toimimiseen. Ilmoittaudu tästä seuraavalle 7.2.-21.2.2024 vapaaehtoistoiminnan kurssille, se sisältää kolme tapaamiskertaa. Vuoden 2024 toinen kurssi on maaliskuussa 9.3.2024 klo 9.00-15.00. 
 • Siviksen koulutukset.
 • Etsimme henkilöä, joka tekisi ilmoitukset Lähellä.fi palveluun, jolloin tapahtumamme näkyvät terveydenhuollon, palvelutietovarannon ja Suomi.fi -palveluissa. Koulutusta ilmoituksen tekoon tarjolla. Malliksi on tehty tämä ilmoitus.

Toimintamme on vireää ja apuasi tarvitaan!

Ilmoittaudu kahvituksen tai tapahtuman järjestäjäksi, ovimikoksi, ilmoittautumisten vastaan ottajaksi tai vain kertaluontoiseksi apulaiseksi tapahtumaan, joka sinua kiinnostaa!

Jos alueellasi ei ole Meniere-toimintaa, niin voit ilmoittautua paikallisen kerhon yhteyshenkilöksi, niin neuvomme vertaistukitapahtumien aloittamisen alkuun.

Meillä ei ole työntekijöitä. Kaikki toimintamme perustuu vapaaehtoisten toimeliaisuuteen.