Meniere-sopeutumisvalmennuskurssi

Sopeutumisvalmennuskurssilla saat moniammatillista tukea elämään Menieren taudin kanssa. Saat tietoa Menieren taudista, sen hoidosta sekä erilaisten kuntoutus- ja muiden tukitoimien mahdollisuuksista. Saat apua elämänmuutoksiin sopeutumisessa keskustelujen ja vertaistuen myötä. Kurssilla vahvistetaan voimavarojasi ja elämänhallintaasi, jotta pystyt toimimaan mahdollisimman itsenäisesti ja aktiivisesti omassa arjessasi. Kurssi sisältää muun muassa ryhmäkeskusteluja ja pienryhmätyöskentelyä, monipuolista tekemistä sekä yksilöllisiä haastatteluja, tapaamisia ja keskusteluja kuntoutusasiantuntijoiden kanssa. Kuntoutuskeskus Kankaanpää tarjoaa mukavat, esteettömät ja virkistävät puitteet kuntoutusjaksollesi sekä paljon mukavaa tekemistä myös kuntoutuspäivien jälkeen. Kurssin tavoitteena on parempi ja mielekkäämpi arki Menierestä huolimatta.

Pitkänmatkalaisille:

  • Kankaanpää on tällä hetkellä pohjoisin Meniere-sopeutumisvalmennuskurssipaikkakunta, joten pohjoisessa asuvilla matka on pitkä. Pitkänmatkalaiset voivat tulla jo sunnuntai iltana, jolloin ylimääräinen su-ma yö maksaa 32 € ja siitä saa Kelasta takaisin 20,18 € (tieto päivitetty 24.1.2023). Matkakustannuksissa omavastuu yhden suuntaisesta matkasta on 25€. 
  • Kela taksillakin kulkeminen on mahdollista, 25 € silloinkin omavastuu. Huimausta sairastavat voivat saada Kela-taksin julkisilla liikennevälineillä kulkemisen vaikeuden vuoksi mm. pahoinvoinnin, huimauksen ja Tumarkin kohtausten perusteella. Nämä ovat terveydellisiä syitä, joihin sopeutumisvalmennukurssilta saa sairaanhoitajan todistuksen. Tulomatkalle tulija voi pyytää omalta paikkakunnaltakin todistuksen tai terveydenhuollon ammattilaisen tilaaman Kela-taksin. Myös huonot liikenneyhteydet voi olla syynä Kela taksin käytölle pitkillä matkoilla, esimerkiksi jos kulkuneuvojen vaihdossa odotusaika on yksi tunti tai yli.
  • Varmista nämä summat ja tiedot ilmoittautumisen yhteydessä kurssipaikasta, koska korvauksiin voi tulla muutoksia.

Työssäkäyvät voivat hakea kuntoutusjaksolta kuntoutusrahaa.

Toteutus ja hakuohjeet kursseille: